You are currently viewing Bawellowe ciasteczka według przepisu POSYPANE

SKŁADNIKI:​

Ciasto:

• 240g Bawelli
• 100g mąki
• 1 jajko

Polewa:

  • 100 g mlecznej czekolady 
  • 20 g posiekanych orzechów laskowych

BAWELLOWE CIASTECZKA

PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C. 

W misce wymieszać drewnianą łyżką (lub inna, lub ręcznie) wszystkie składniki. Kulać kulki i układać je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przycisnąć dwukrotnie widelcem. 

Piec 7-8 minut do zrumienienia. Wyjąć i poczekać, aż przestygną. 

Czekoladę rozpuścić na kąpieli wodnej lub w kochance mikrofalowej, wymieszać z posiekanymi orzechami i polać ciasteczka.

POTRZEBNE DO PRZEPISU: