Wekownia

Kim jesteśmy?

Od 2014 roku restauracja Bawełna gotuje dla Łodzian potrawy kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej. W kolejnych latach bawełniana rodzina powiększyła się o nowe lokale: bistro Szpulka z kuchnią z całego Świata, centrum eventowo - cateringowe Przerwa oraz restaurację Len i Bawełna, w której króluje synergia kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Wszystkie nasze koncepty gastronomiczne łączy jedno - pasja do dobrego i zdrowego jedzenia oraz jakości i dobra atmosfera.

Dziś, kiedy zmuszeni jesteśmy do poważnych ograniczeń w normalnym działaniu,  doświadczenie całego zespołu Grupy Bawełna postanowiliśmy wykorzystać w kolejnym projekcie, który ma przede wszystkim wesprzeć grupę w czasie kryzysu wywołanego przez skutki pandemii. Poznajcie WEKOWNIĘ – bawełniane weki rzemieślnicze zarządzaną osobiście przez Szefów Kuchni naszych restauracji.

Wartościowe i pyszne produkty WEKOWNI, przygotowane są z najlepszych surowców pochodzących wyłącznie od lokalnych i sprawdzonych dostawców. Smaki tradycyjnych dań i znane od lat dania restauracyjne postanowiliśmy zamknąć w szklanych słojach, stosując tradycyjną metodę konserwacji, czyli pasteryzację. Dzięki temu procesowi możemy zatrzymać wyjątkowy smak naszych potraw na dłużej.

To co było dla nas najważniejsze przy tworzeniu receptur to zero kompromisów – tylko wyselekcjonowane i wartościowe produkty, uczciwy skład dań, bez ulepszaczy, sztucznych konserwantów czy chemicznych barwników.

Specjały WEKOWNI są dostępne online, możecie je zamówić z dostawą do domu (wysyłka w ciągu 24 godzin) lub odebrać we wszystkich restauracjach Grupy Bawełny i w dobrych delikatesach w swoim mieście.

Nasze weki to świetne rozwiązanie, które może być wykorzystywane na co dzień w Waszych domach, podczas weekendowych czy wakacyjnych wyjazdów. Produkty WEKOWNI to świetny pomysł na prezent oraz doskonały skład paczek lub prezentów przygotowywanych dla Waszych pracowników lub klientów.

Nasza działalność została zatwierdzona przez stację sanitarno – epidemiologiczną w Łodzi.

3
2
1