You are currently viewing Złoty medal targowy dla Wekowni!

Z wielką radością przekazujemy Wam informację o nagrodach jakie trafiły na ręce zespołu Wekowni!

Złoty medal targów Natura Food &  beEco w kategorii Polski produkt naturalny otrzymał nasz staropolski pasztet z gęsi, wyróżnienie w tej samej kategorii otrzymała zalewajka z podgrzybkami po łódzku. Jest nam bardzo miło, że kapituła konkursu doceniła nasze dania, a Państwa zapraszamy do skosztowania naszych weków!

 

Od 2014 roku restauracja Bawełna gotuje dla Łodzian potrawy kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej. W kolejnych latach bawełniana rodzina powiększyła się o nowe lokale: bistro Szpulka z kuchnią z całego Świata oraz restaurację Len i Bawełna, w której króluje synergia kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Wszystkie koncepty gastronomiczne łączy jedno – pasja dobrego i zdrowego jedzenia oraz jakości, a także wyjątkowa atmosfera.

Pandemia COVID – 19 zmusiła ich do poważnych ograniczeń w normalnym działaniu, doświadczenie całego zespołu Grupy Bawełna postanowili wykorzystać w kolejnym projekcie, który ma przede wszystkim wesprzeć grupę w czasie kryzysu wywołanego przez skutki pandemii. Tak oto narodziła się WEKOWNIA – restauracyjne weki rzemieślnicze zarządzana osobiście przez Szefów Kuchni Łódzkich restauracji.

Produkty przyjęły się na tak trudnym rynku gastronomicznym w bardzo szybkim tempie, gdzie konkurują z dużymi firmami i restauracjami. Cieszą się powiedzeniem wśród łodzian i nie tylko. Weki sprzedawane są w całej Polsce, ale również zagranicą.