Włoska caponata z boczniakiem 490g

Cena za 1kg: 37,14 zł

18,20  z VAT

Caponata czyli klasyka włoskiej kuchni. To warzywne danie pochodzi prosto ze słonecznej Sycylii, jest to odmiana warzywnego gulaszu, jego skład jest różny w zależności od regionu w którym jest przygotowany, ale wspólnym mianownikiem jest oczywiście bakłażan i słodkie włoskie pomidory pelati. Caponata Wekowni ma wspaniały smak, który na myśl przywodzi smaki menu klasycznej włoskiej knajpki. Wystarczy ją podgrzać i dodać do niej ulubiony makaron lub zjeść z chrupiącą bagietą lub włoską focaccią.

Opis

składniki: pomidory pelatti (pomidory całe bez skóry, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) 42,7%, cukinia 10,7%, papryka 10,7%, bakłażan 8,5%, boczniak ostrygowaty 8,5%, cebula 7,5%, pomidor 6,4%, oliwa z oliwek Sansa Pomace, czosnek, ajvar (papryka czerwona 80%, bakłażan 6%, olej słonecznikowy, cukier, sól, kwas octowy, przyprawy, chili, aromaty) 0,6%, sól, cukier trzcinowy nierafinowany, natka pietruszki, papryka słodka w proszku, pieprz czarny, zioła prowansalskie, pieprz cayenne

alergeny: nie występują

wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 272 kJ/ 65 kcal: tłuszcz 2,86 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,43 g; węglowodany 7,98 g, w tym cukry 0,81 g ; białko 1,88 g, sól 0,67 g

masa netto: 490 g

Informacje dodatkowe

Waga 0,78 kg

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Włoska caponata z boczniakiem 490g”

Może spodoba się również…

  • Krem z pomidorów pelati 470g
    Dodaj do obserwowanych
  • Humus klasyczny – pasta z cieciorki 180g
    Dodaj do obserwowanych
  • Kapusta wegetariańska a’la bigos 490g
    Dodaj do obserwowanych