You are currently viewing Dzień św. Patryka w Wekowni

Największe i najbardziej radosne irlandzkie święto stało się naszą inspiracją do przygotowania tego weka! Delikatna jagnięcina w aromatycznym sosie z warzywami jest idealną potrawą na ten dzień.  Przygotowanie nie sprawi Ci trudności – nasze dania gotowe sporządzone są tak by  w prosty i szybki sposób pojawiły się na twoim talerzu bez utraty smaku i jakości. 


Nasza propozycja podania Gulaszu po irlandzku.

Polecamy pogrzać gulasz w garnku lub w mikrofali.

Garnek – zawartość opakowania przełożyć do garnka. Podgrzać na niewielkim ogniu, stale mieszając przez 7-10 minut. Podgrzany gulasz przełożyć do głębokiego talerza.  

Mikrofala – zawartość słoika przełożyć do głębokiego talerza. Podgrzać przy max. mocy przez 3-4 minuty.

Podgrzaną potrawę najlepiej udekorować natką pietruszki by dodać jej odrobinę koloru święta Irlandii. Gulasz jeszcze lepiej będzie spakował z kuflem ciemnego piwa lub szklaneczką whisky.

Świętuj zielone dni Irlandii z najbliższymi i ciesz się razem z Irlandczykami.

 

Smacznego!

 

 

Gulasz jagnięcy po irlandzku – klasyka kuchni irlandzkiej
w wykonaniu Wekowni.

 

 

A gdybyście czuli niedosyt celebracji tego święta,  zapraszamy do naszej restauracji Len i Bawełna na OFF Piotrkowska, by posmakować specjalnie przygotowanych na tą okazję dań i koktajli. 🙂