Największe i najbardziej radosne irlandzkie święto stało się naszą inspiracją do przygotowania tego weka! Delikatna jagnięcina w aromatycznym sosie z warzywami jest idealną potrawą na ten dzień. Przygotowanie nie sprawi Ci trudności – nasze dania gotowe sporządzone są tak by w prosty i szybki sposób pojawiły się na twoim talerzu bez utraty smaku i jakości.
Nasza propozycja podania Gulaszu po irlandzku.
Polecamy pogrzać gulasz w garnku lub w mikrofali.
Garnek – zawartość opakowania przełożyć do garnka. Podgrzać na niewielkim ogniu, stale mieszając przez 7-10 minut. Podgrzany gulasz przełożyć do głębokiego talerza.
Mikrofala – zawartość słoika przełożyć do głębokiego talerza. Podgrzać przy max. mocy przez 3-4 minuty.
Podgrzaną potrawę najlepiej udekorować natką pietruszki by dodać jej odrobinę koloru święta Irlandii. Gulasz jeszcze lepiej będzie spakował z kuflem ciemnego piwa lub szklaneczką whisky.
Świętuj zielone dni Irlandii z najbliższymi i ciesz się razem z Irlandczykami.
Smacznego!
A gdybyście czuli niedosyt celebracji tego święta, zapraszamy do naszej restauracji Len i Bawełna na OFF Piotrkowska, by posmakować specjalnie przygotowanych na tą okazję dań i koktajli. 🙂
